Rendezvényeink

I. Integrált Vállalati Hét

A 2014. október 6-9. között megrendezésre került Integrált Vállalati Hét keretein belül Győr-Moson-Sopron megye legmeghatározóbb vállalatait kívántuk testközelbe hozni a hallgatók számára. A héten több neves vállalat előadója is megismertette velünk cégük profilját, egy-egy részleg feladatát és bemutatta ösztöndíjprogramját.
Hétfőn az előadássorozat a Generali Biztosító Zrt.-vel kezdődött, ahonnan Völgyi Péter, a Soproni Ügynökség ügynökségvezetője érkezett. Második előadóként ifj. dr. Béres Józsefet köszönthettük a Béres Gyógyszertár Zrt. képviseletében. Az ebédszünet előtti utolsó előadók a Nestlé Hungária Kft. HR részlegéről érkeztek, Markócs Ágnes HR vezető és Gacs Erzsébet Senior HR Generalista.
A szünet után a Magyar Telekom Nyrt. kommunikációs igazgatója, Rózsa Iván tartott interaktív előadást. A nap utolsó programjaként Straub Elek érkezett, aki a Day One Capital Zrt. elnökeként volt jelen.
A kedd Skála János, a GYSEV Cargo Zrt. vezérigazgatójának cégbemutatásával kezdődött, ezután a MAM Hungária Kft-től érkező Kiss Katalin ügyvezető igazgató prezentációjával folytatódott. A keddi nap harmadik vállalata az Autoliv Kft. volt, Gyarmati Andrea, Serial Logistic Team Leader és az egyetem egykori diákja, dr. Kaszás-Korén Andrea, HR Generalist beszámolóit hallgathattuk. Délután elsőként Michael Reinig ügyvezető igazgató tartotta meg angol nyelvű előadását a LuK Savaria Kft.-ről, majd az AUDI Hungaria Motor Kft. bemutatkozása következett. A napot a Generali Biztosító Zrt. területi értékesítési igazgatója – Kovácsné Rácz Ildikó – prezentációja zárta.
Szerda délelőtt az IMS Connector Systems Kft. két előadója, Salamon Jolán, logisztikai vezető és Németh Áron, minőségügyi vezető érkezett karunkra. Következőként Pohner Anikót hallhattuk a Sopron Bank Zrt.-től, a szünet után pedig az FHB Bank Zrt. képviselői, volt diákunk Pélyi András, Partneri Értékesítési Főosztály osztályvezetője, valamint dr. Nagy Gyula, a Magyar Jegybank Szövetség alelnöke mutatták be a bankot. Előadássorozatunk a Groupama Garancia Biztosító Zrt. prezentációjával zárult.
A vállalati hetünk keretében hallgatóinknak lehetősége volt kerekasztal beszélgetéseken részt venni a Generali Biztosító Zrt. és a Groupama Garancia Biztosító Zrt. képviselőivel, valamint az egyes előadásokat követően az aktuális előadókkal. A terem hátsó részében felállított Job Wall-on pedig a környező települések állásajánlatait tüntettük fel.
Vállalati hetünk csütörtöki, záró napján hallgatóink gyárlátogatásokon vehettek részt. A hallgatók betekintést nyertek az AUDI Hungaria Motor Kft, az IMS Connector Systems Kft., a Leier Hungária Kft., a LuK Savaria Kft. és a MAM Hungária Kft. gyárainak működésébe és mindennapjaiba. Hallgatóink visszaigazolása alapján az Integrált Vállalati Hetünk elérte célját: sikerült számukra elérhető közelbe hozni, megismertetni velük azon vállalatokat, amelyeknél lehetőségük lesz gyakornoki, alkalmazotti pozícióban elhelyezkedni. A hallgatók számára nyújtott elhelyezkedési lehetőségek, annak köszönhetőek, hogy a részt vevő vállalatok – megismerve Karunk képzéseit – kölcsönös megállapodással kívánnak hosszú távú, valamennyi fél számára előnyös kapcsolatot fenntartani.